شربت به لیمو یه شربت خوشرنگ و خوشطعمه که با میوه “به” درست میشه و برای سرماخوردگی و رفع خستگی عالیه.
مواد لازم:
- میوه به: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ کیلوگرم (یا بیشتر، بسته به ذائقه)
- آب: ۴ لیوان
- آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- هل یا وانیل (اختیاری): کمی برای عطر
طرز تهیه:
- آماده کردن به: میوههای به رو خوب بشورید، پوست بگیرید، از وسط نصف کنید و هستههاش رو جدا کنید. میتونید به رو رنده کنید یا تکه تکه کنید و آبش رو با آبمیوهگیری بگیرید (مهمترین قسمت آب به هست).
- تهیه شربت پایه: شکر و آب رو تو قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر حل بشه و شربت به جوش بیاد. کف روی شربت رو بگیرید.
- افزودن آب به: وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد، آب به رو بهش اضافه کنید. اگه از هل یا وانیل استفاده میکنید، تو این مرحله اضافه کنید.
- قوام آمدن شربت: حرارت رو کم کنید و اجازه بدید شربت به آرامی بجوشه تا قوام بیاد و رنگ اون کمی قرمز یا کهربایی بشه. این مرحله ممکنه حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت طول بکشه.
- اضافه کردن آبلیمو: اواخر پخت، آب لیمو ترش رو اضافه کنید و اجازه بدید چند دقیقه دیگه بجوشه. این کار از شکرک زدن شربت جلوگیری میکنه و طعم رو متعادل میکنه.
- صاف کردن و نگهداری: شربت رو از روی حرارت بردارید و اگه دوست دارید، از صافی رد کنید تا ذرات به گرفته بشه. اجازه بدید شربت کاملاً خنک بشه، سپس تو بطریهای تمیز شیشهای بریزید و تو یخچال نگهداری کنید.
- سرو: برای سرو، مقداری از شربت غلیظ رو با آب سرد و یخ مخلوط کنید.







