رولت شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفداره که میتونید به راحتی تو خونه درست کنید. در ادامه طرز تهیه رولت شکلاتی رو به دو روش (یکی با فر و یکی بدون فر) توضیح میدم:
این روش برای تهیه رولت شکلاتی با کیک اسفنجی هست که معمولا در قنادیها هم از همین روش استفاده میشه.
مواد لازم:
- تخم مرغ: 4 عدد (به دمای محیط رسیده)
- شکر: 100 گرم
- آرد سفید: 100 گرم
- پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- آب جوش یا شیر داغ: 2 قاشق غذاخوری
- خامه قنادی فرم گرفته: 250 تا 300 گرم (برای فیلینگ)
لوازم مورد نیاز:
- سینی رولت (حدود 30×40 سانتیمتر)
- کاغذ روغنی
- همزن برقی
دستور پخت:
-
آمادهسازی فر و سینی:
- ابتدا فر رو روی دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم بشه.
- سینی رولت رو با کاغذ روغنی بپوشونید، طوری که لبههای کاغذ از سینی بیرون بزنه. کمی کاغذ روغنی رو چرب کنید.
-
جدا کردن زرده و سفیده:
- زرده و سفیده تخم مرغها رو از هم جدا کنید و هر کدوم رو تو کاسههای جداگانه بریزید.
-
آماده کردن سفیده:
- سفیدههای تخم مرغ رو با نصف شکر (حدود 50 گرم) با دور تند همزن بزنید تا کاملا فرم بگیره و وقتی کاسه رو برمیگردونید، از ظرف نریزه. سفیده فرم گرفته رو داخل یخچال بذارید.
-
آماده کردن زرده:
- باقیمانده شکر (50 گرم) رو به زردهها اضافه کنید، به همراه وانیل. با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
- سپس آب جوش (یا شیر داغ) رو کمکم به زردهها اضافه کنید و هم بزنید تا مایه روشن و یکدست بشه.
-
افزودن مواد خشک:
- آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و سه بار الک کنید.
- حالا مخلوط آرد رو کمکم به مایه زرده اضافه کنید و با لیسک به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید تا پف زردهها از بین نره و مواد یکدست بشن.
-
ترکیب با سفیده:
- سفیدههای فرم گرفته رو از یخچال خارج کنید و در 2-3 مرحله به مایه کیک اضافه کنید. با لیسک به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید تا سفیده کاملا با مواد مخلوط بشه و پف کیک حفظ بشه.
-
پخت کیک:
- مایه رولت رو به آرامی روی کاغذ روغنی داخل سینی بریزید و با لیسک یا پالت به طور یکنواخت پهن کنید.
- سینی رو به مدت 10 تا 15 دقیقه (بسته به حرارت فر شما) در فر از قبل گرم شده قرار بدید. خیلی مهمه که کیک بیش از حد پخته نشه و خشک نشه، چون موقع رول کردن ترک میخوره. وقتی سطح کیک کمی تغییر رنگ داد و از لبهها جدا شد، یعنی پخته.
-
رول کردن کیک:
- به محض اینکه کیک رو از فر خارج کردید، در حالی که هنوز گرمه، یک پارچه تمیز یا یک کاغذ روغنی دیگه روی سطح کیک بذارید.
- کیک رو همراه با کاغذ روغنی خودش (که از قبل زیرش بود) به آرامی رول کنید. این کار رو با احتیاط انجام بدید تا کیک ترک نخوره.
- رولت رول شده رو به همون حالت رول و با پارچه یا کاغذ روغنی خودش، برای حداقل 1 تا 2 ساعت در دمای محیط قرار بدید تا کاملا خنک بشه و فرم رول رو بگیره.
-
آمادهسازی فیلینگ و تکمیل رولت:
- بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد، رول رو به آرامی باز کنید.
- خامه قنادی فرم گرفته رو روی سطح داخلی کیک پخش کنید. (میتونید کمی پودر کاکائو هم به خامه اضافه کنید تا طعم شکلاتی بگیره.)
- حالا کیک رو دوباره محکم رول کنید.
- رولت رو حداقل 2-3 ساعت در یخچال قرار بدید تا خامه سفت بشه و رولت خودش رو بگیره.
-
تزئین و سرو:
- بعد از این مدت، رولت رو از یخچال خارج کنید. با چاقوی تیز برش بزنید.
- میتونید روش رو با پودر قند، پودر کاکائو، شکلات آب شده، میوههای تازه یا خامه فرم گرفته تزئین کنید.







