قلیه میگو، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین خورشهای جنوبی ایرانه که با عطر سبزیجات معطر و طعم تند و ترش، دل هر کسی رو میبره. این خورش شباهت زیادی به قلیه ماهی داره، با این تفاوت که به جای ماهی از میگو استفاده میشه. اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید، حتماً این قلیه رو امتحان کنید!
مواد لازم:
- میگو (پاک شده): ۵۰۰ گرم
- سبزی قلیه (گشنیز ۷۰%، شنبلیله ۳۰%): ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- سیر: ۵ تا ۶ حبه
- تمر هندی: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- رب گوجهفرنگی (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری
- آرد گندم (اختیاری، برای غلظت بیشتر): ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه:
-
آمادهسازی تمر هندی: تمر هندی رو با ۱ پیمانه آب گرم خیس کنید و اجازه بدید برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بمونه. بعد اون رو با دست چنگ بزنید تا شیرهاش خارج بشه. از یک صافی ریز رد کنید تا تفالهها و هستهها جدا بشن و فقط شیره خالص باقی بمونه.
-
خرد کردن سبزی و سیر و پیاز: سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله) رو ریز خرد کنید. پیاز رو نگینی خرد کنید. سیر رو له یا ریز رنده کنید.
-
تفت دادن پیاز و سیر: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی رو تفت بدید تا سبک و طلایی بشن. سپس سیر له شده رو اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه تفت بدید تا عطر سیر بلند بشه، اما نسوزه.
-
تفت دادن سبزی: سبزی قلیه خرد شده رو به پیاز و سیر اضافه کنید. سبزی رو با حرارت ملایم و حوصله تفت بدید تا رنگ اون تیره بشه و آبش کاملاً کشیده بشه. هرچی سبزی بیشتر تفت بخوره و آبش کشیده بشه، طعم قلیه بهتر میشه. در این مرحله میتونید رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ اون باز بشه (استفاده از رب اختیاریه و بعضیها قلیه میگو رو بدون رب درست میکنن).
-
اضافه کردن ادویهها و شیره تمر هندی: بعد از تفت خوردن کامل سبزی، نمک، فلفل قرمز (به میزان لازم، چون قلیه تندیش معروفه) و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا عطر ادویهها بلند بشه. حالا شیره تمر هندی رو به سبزی اضافه کنید و هم بزنید. اگر از آرد گندم استفاده میکنید، اون رو با کمی آب سرد حل کنید و به خورش اضافه کنید تا غلیظتر بشه.
-
پخت قلیه: حدود ۱ تا ۲ پیمانه آب به خورش اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بجوشه تا خورش جا بیفته و طعم مواد به خورد هم بره.
-
اضافه کردن میگو: میگوهای پاک شده رو بشورید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آخر پخت، میگوها رو به خورش اضافه کنید. دقت کنید که میگوها نیاز به پخت طولانی ندارن و اگر زیاد بپزن، سفت و لاستیکی میشن. همین که رنگ میگوها صورتی شد و پختن، کافیه.
نکات مهم برای یک قلیه میگوی عالی:
- تناسب گشنیز و شنبلیله: نسبت ۷۰ به ۳۰ برای گشنیز و شنبلیله، طعم و عطر ایدهآلی به قلیه میده. شنبلیله زیاد باعث تلخی قلیه میشه.
- تفت دادن سبزی: مهمترین مرحله در پخت قلیه، تفت دادن صحیح سبزیه. هرچی سبزی بیشتر و بهتر تفت بخوره، رنگ و طعم قلیه بهتر میشه.
- تنظیم ترشی: میزان ترشی قلیه به ذائقه شما بستگی داره. میتونید شیره تمر هندی بیشتری اضافه کنید یا کمی آبلیمو هم به اون بزنید.
- میگو تازه: استفاده از میگوی تازه، طعم قلیه رو فوقالعاده میکنه.
- سرو: قلیه میگو رو با برنج کته یا پلوی زعفرانی و ترشی لیته سرو کنید و از این غذای جنوبی لذت ببرید!
نوش جان! اگر سوال دیگهای در مورد این خورش یا هر غذای دیگه دارید، حتماً بپرسید.







