رولت شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفداره که می‌تونید به راحتی تو خونه درست کنید. در ادامه طرز تهیه رولت شکلاتی رو به دو روش (یکی با فر و یکی بدون فر) توضیح می‌دم:

این روش برای تهیه رولت شکلاتی با کیک اسفنجی هست که معمولا در قنادی‌ها هم از همین روش استفاده میشه.

مواد لازم:

  • تخم مرغ: 4 عدد (به دمای محیط رسیده)
  • شکر: 100 گرم
  • آرد سفید: 100 گرم
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
  • وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
  • آب جوش یا شیر داغ: 2 قاشق غذاخوری
  • خامه قنادی فرم گرفته: 250 تا 300 گرم (برای فیلینگ)

لوازم مورد نیاز:

  • سینی رولت (حدود 30×40 سانتی‌متر)
  • کاغذ روغنی
  • همزن برقی

دستور پخت:

  1. آماده‌سازی فر و سینی:

    • ابتدا فر رو روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد (400 درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم بشه.
    • سینی رولت رو با کاغذ روغنی بپوشونید، طوری که لبه‌های کاغذ از سینی بیرون بزنه. کمی کاغذ روغنی رو چرب کنید.
  2. جدا کردن زرده و سفیده:

    • زرده و سفیده تخم مرغ‌ها رو از هم جدا کنید و هر کدوم رو تو کاسه‌های جداگانه بریزید.
  3. آماده کردن سفیده:

    • سفیده‌های تخم مرغ رو با نصف شکر (حدود 50 گرم) با دور تند همزن بزنید تا کاملا فرم بگیره و وقتی کاسه رو برمی‌گردونید، از ظرف نریزه. سفیده فرم گرفته رو داخل یخچال بذارید.
  4. آماده کردن زرده:

    • باقی‌مانده شکر (50 گرم) رو به زرده‌ها اضافه کنید، به همراه وانیل. با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
    • سپس آب جوش (یا شیر داغ) رو کم‌کم به زرده‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا مایه روشن و یکدست بشه.
  5. افزودن مواد خشک:

    • آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و سه بار الک کنید.
    • حالا مخلوط آرد رو کم‌کم به مایه زرده اضافه کنید و با لیسک به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید تا پف زرده‌ها از بین نره و مواد یکدست بشن.
  6. ترکیب با سفیده:

    • سفیده‌های فرم گرفته رو از یخچال خارج کنید و در 2-3 مرحله به مایه کیک اضافه کنید. با لیسک به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید تا سفیده کاملا با مواد مخلوط بشه و پف کیک حفظ بشه.
  7. پخت کیک:

    • مایه رولت رو به آرامی روی کاغذ روغنی داخل سینی بریزید و با لیسک یا پالت به طور یکنواخت پهن کنید.
    • سینی رو به مدت 10 تا 15 دقیقه (بسته به حرارت فر شما) در فر از قبل گرم شده قرار بدید. خیلی مهمه که کیک بیش از حد پخته نشه و خشک نشه، چون موقع رول کردن ترک می‌خوره. وقتی سطح کیک کمی تغییر رنگ داد و از لبه‌ها جدا شد، یعنی پخته.
  8. رول کردن کیک:

    • به محض اینکه کیک رو از فر خارج کردید، در حالی که هنوز گرمه، یک پارچه تمیز یا یک کاغذ روغنی دیگه روی سطح کیک بذارید.
    • کیک رو همراه با کاغذ روغنی خودش (که از قبل زیرش بود) به آرامی رول کنید. این کار رو با احتیاط انجام بدید تا کیک ترک نخوره.
    • رولت رول شده رو به همون حالت رول و با پارچه یا کاغذ روغنی خودش، برای حداقل 1 تا 2 ساعت در دمای محیط قرار بدید تا کاملا خنک بشه و فرم رول رو بگیره.
  9. آماده‌سازی فیلینگ و تکمیل رولت:

    • بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد، رول رو به آرامی باز کنید.
    • خامه قنادی فرم گرفته رو روی سطح داخلی کیک پخش کنید. (می‌تونید کمی پودر کاکائو هم به خامه اضافه کنید تا طعم شکلاتی بگیره.)
    • حالا کیک رو دوباره محکم رول کنید.
    • رولت رو حداقل 2-3 ساعت در یخچال قرار بدید تا خامه سفت بشه و رولت خودش رو بگیره.
  10. تزئین و سرو:

    • بعد از این مدت، رولت رو از یخچال خارج کنید. با چاقوی تیز برش بزنید.
    • می‌تونید روش رو با پودر قند، پودر کاکائو، شکلات آب شده، میوه‌های تازه یا خامه فرم گرفته تزئین کنید.
سهام: