سوپ گوجه با قارچ یه غذای خوشمزه و سالم هست که میتونید به راحتی تو خونه درست کنید. این سوپ هم مزه ترش و شیرین گوجه رو داره و هم بافت خوب قارچ رو که ترکیبشون عالیه.
مواد لازم:
- گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم (حدود ۴-۵ عدد متوسط)
- قارچ: ۲۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲-۳ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب سبزیجات یا آب مرغ: ۴-۵ پیمانه (بسته به غلظتی که دوست دارید)
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- شکر: ۱/۲ قاشق چایخوری (اختیاری، برای تعدیل ترشی گوجه)
- آویشن یا ریحان خشک: ۱/۲ قاشق چایخوری (اختیاری)
- خامه یا شیر: ۲-۳ قاشق غذاخوری (اختیاری، برای خامهای شدن سوپ)
- جعفری تازه خرد شده: برای تزئین
طرز تهیه:
-
آمادهسازی مواد:
- گوجه فرنگیها رو بشویید و خرد کنید. میتونید پوست گوجهها رو بگیرید یا نگیرید (بسته به سلیقه شما).
- پیاز رو نگینی خرد کنید.
- سیر رو ریز خرد یا رنده کنید.
- قارچها رو بشویید و ورقهای خرد کنید.
-
تفت دادن پیاز و سیر:
- در یک قابلمه مناسب، روغن زیتون رو گرم کنید.
- پیاز خرد شده رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت بدید تا نرم و شفاف بشه.
- سیر خرد شده رو اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه دیگه تفت بدید تا عطرش بلند شه (مراقب باشید سیر نسوزه).
-
اضافه کردن گوجه و رب:
- گوجه فرنگیهای خرد شده رو به قابلمه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت بدید تا کمی نرم بشن و آب بندازن.
- رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و برای ۱-۲ دقیقه همراه با گوجهها تفت بدید تا رنگش باز شه و بوی خامیش از بین بره.
-
پخت سوپ:
- آب سبزیجات یا آب مرغ رو به قابلمه اضافه کنید.
- نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل شکر و آویشن/ریحان خشک رو اضافه کنید.
- حرارت رو زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاد. بعد حرارت رو کم کنید، در قابلمه رو نیمه باز بذارید و اجازه بدید سوپ برای ۲۰-۳۰ دقیقه بپزه تا گوجهها کاملاً نرم بشن و طعمها به خورد هم برن.
-
اضافه کردن قارچ:
- حدود ۱۰ دقیقه آخر پخت سوپ، قارچهای ورقهای خرد شده رو اضافه کنید و اجازه بدید همراه با سوپ بپزن تا نرم بشن.
-
پوره کردن سوپ (اختیاری):
- بعد از پخت، اگه دوست دارید سوپتون یکدست باشه، میتونید با گوشتکوب برقی یا مخلوطکن (با احتیاط) سوپ رو پوره کنید. اگه دوست دارید تکههای گوجه و قارچ تو سوپ باشه، نیازی به این کار نیست.
-
افزودن خامه/شیر (اختیاری):
- اگه دوست دارید سوپتون خامهایتر باشه، بعد از پوره کردن (یا اگه پوره نکردید، در همین مرحله) خامه یا شیر رو اضافه کنید و هم بزنید. دیگه نیازی به جوشاندن زیاد نیست، فقط در حد مخلوط شدن حرارت بدید.
-
سرو:
- سوپ رو در کاسههای مورد نظر بریزید و با جعفری تازه خرد شده تزئین کنید. میتونید کنارش نون تست یا نون سیر هم سرو کنید.
نوش جان!







